Zöld banán
Közzétéve: 2024. 08. 23.Az étkezést inspiráló csoportunkban gyakran kérdés milyen a jó zöld banán?
A keményítő növények raktározott tápanyaga, lényegében szénhidrát, magokban, gumókban, hüvelyesekben található.
A keményítőnek azon fajtáját, amelyek változatlan formában áthaladnak az emésztőrendszeren, (ellenállnak az emésztésnek) ezért nem szívódnak fel, rezisztens keményítőknek nevezzük.
Ezeknek rendkívül fontos szerepük van az egészségünk megőrzésében
Táplálják a jótékony bélbaktériumokat a vastagbélben. Ezek a baktériumok olyan melléktermékeket (pl.vajsav) termelnek, amik építik a bélfalat és csökkentik a gyulladást.
Aztán javítják az inzulinérzékenységet, illetve segítik az étkezések utáni vércukorszint csökkentését.
Kalóriatartalmuk alacsony.
Hogy mikor, mit mennyit azt a Kortalanul Prémiumban tanultak alapján magadra szabod, ha nem ismered a rendszert itt csatlakozhatsz hozzánk.
A főzőbanán
Az első két képen látható formában főzhető, süthető, burgonyához hasonló állagú.
Ha eléri itthon a hármas képen látható formát, én már csak ennyi tudom. Ilyenkor érintetlenül fogyasztható a rezisztens keményítő.
A zöld banán, alatt a hagyományos banánt értem.
Egyes kettes csak erős idegzetűeknek, elvetemülteknek, ilyenkor ráragad a fogadra nyelvedre és a szájüregedre egy vastag réteg a banánról.
A hármas, négyes állapot ideális a nyersen fogyasztásra, még roppan, de már nem tapad. Ez a pont jó.
Ötös, hatos állapotban inkább sütibe természetes édesítőnek, de tudd , hogy ebben a formában már nagyon emeli a vércukrot!