Személyi edzés


Személyi edzővel végzett edzésekről sokan gondolják, hogy luxus. Véleményem szerint az a luxus, amikor a rosszul összerakott edzések hatására kemény forintokat kell gyógykezelésekre, rehabilitációra, gyógyszerre fordítani, nem beszélve a fájdalmakról, amiket át kell élni. Mindezt megelőzni egyáltalán nem luxus, hanem tudatosság. A személyi edző által vezetett edzések csak Neked szólnak. Az órákon minden Rólad és a céljaidról szól, az aktuális állapotod figyelembevételével. A legfontosabb a mozgás során, hogy szabályosan, kompenzációk nélkül hajtsd végre a gyakorlatokat, legyen az izolált vagy összetett. A mozgásod legyen funkcionális, ami azt jelenti, hogy optimális mozgástartományban fájdalom nélkül mozogsz a hétköznapokban és sportolás közben is.

Ez három dolog miatt fontos:

 1. A meglévő panaszok enyhíthetők, sőt megszüntethetők.
 2. A későbbi sérülések megelőzhetők (prevenció).
 3. Hatékonyabb a fejlődés.

Preventív gerinctrénerként a saját test mozgatásában hiszek, és az ilyen gyakorlatokat helyezem előtérbe. Amíg nincs meg a megfelelő mozgástartomány az ízületekben, vagy nincs meg a gerincmerevítő izmok összehangolt működése a medence izmaival (centrális izmok), addig nem megyünk tovább.

A mottóm: Mozogj jól, mozogj gyorsabban, mozogj erősebben! (Szentes-Szendrey Anna)

Amikor sportolni kezdesz, gondolj egy építkezésre, azt sem a tetővel kezded! A stabil és jól kidolgozott alap elengedhetetlen a hosszútávú sérülésmentes mozgáshoz.

Amit tenned kell:

Legfontosabb az elhatározás. Fogalmazd, meg mit szeretnél, mi a célod. Azt is tisztázd, hogy mit vagy hajlandó megtenni ezért. Lemondásokkal fog járni és komoly energiabefektetéssel. Ez pedig fájni fog, de csak addig, amíg az idegrendszered meg nem szokja.

Fontos az is, hogy elérhető és valós célok legyenek, és ne lehetetlen ábrándok. Amennyiben tisztában vagy azzal, hogy hetente maximum 2 órát tudsz edzésre szánni, akkor ne heti 6 edzést tervezz be. Tegnapra lefogyni 10 kilót nem lehet. Évek alatt beszűkült vállat 1 edzéssel nem lehet megnyitni, ezekhez idő kell.

Légy türelmes Önmagadhoz!

Én ott leszek Melletted, fenntartom a lelkesedésed, de csak akkor, ha a motivációt megtalálod önmagadban, önmagadért. Tisztában kell lenned azzal, hogy helyetted nem tudok a Te céljaid felé menni. A fáradságot és az izzadságot Neked kell kiküzdened Magadból, ha Te nem akarod, az edződ hiába akarja, nem fog menni.

Az első konzultáción megismerkedünk, elmondod mi a célod, mennyi időt és energiát szánsz a mozgásra. Amennyiben teljes életmódot szeretnél váltani, akkor az első megbeszélésre egy táplálkozási naplóval érkezz, hogy egyértelműen lássam milyenek a táplálkozási szokásaid. Ekkor beszéljük meg van-e bármilyen egészségügyi problémád, mozgásszervi panaszod.


  Kapcsolatfelvétel

  Neved*

  Email címed*

  Milyen témában segíthetek?

  Hogyan?