Állapotfelmérés


Kezdő edzőként a nagykönyvben megírtak szerint vettem fel az adatokat egy-egy vendégről, körfogatok, teljesítménymutatók…stb. Ma már nem így dolgozom. 10 évvel ezelőtt sokféle edzéscéllal érkező vendéggel edzettem, de az idő előrehaladtával, számomra is eszméletlenül furcsa módon, kialakult egy profil, ami a nagy egésznek egy kisebb része. Egyszerűen kialakult az én szegmensem. Így tehát megváltozott a prioritás, centik és kilók helyett, a kompenzációt, és a probléma okát keresem, mert engem többségében azok a vendégek találnak meg, akiknek itt-ott fájdalmaik vannak.

Egy funkcionális gyakorlatokból álló fizikai felméréssel MoTe- val kezdek, ahol engem nem érdekel a teljesítmény, a minőség viszont annál inkább. Ezekkel a gyakorlatokkal könnyen kiszűrhetők a gyengeségek (berövidülések, elgyengülések, helytelen testtartás és kompenzációk).

Az adatok ismeretében, összeállítom az edzéstervet. Amennyiben olyan tüneteket, fájdalmakat, vagy a normálistól való eltérést találok, ami nem az én kompetenciám, akkor tovább irányítalak gyógytornászhoz, szakorvoshoz, masszőrhöz…stb., és velük közösen kezdünk a munkába.

 


  Kapcsolatfelvétel

  Neved*

  Email címed*

  Milyen témában segíthetek?

  Hogyan?

  [recaptcha]