Állapotfelmérés


Kezdő edzőként a nagykönyvben megírtak szerint vettem fel az adatokat egy-egy vendégről, körfogatok, teljesítménymutatók…stb. Ma már nem így dolgozom. 10 évvel ezelőtt sokféle edzéscéllal érkező vendéggel edzettem, de az idő előrehaladtával, számomra is eszméletlenül furcsa módon, kialakult egy profil, ami a nagy egésznek egy kisebb része. Sok kliens meglepődik a kérdéseimen, a mozgásteszteken, pedig ennek komoly jelentősége lehet. Így tehát megváltozott a prioritás, centik és kilók helyett, a kompenzációt, és a probléma okát keresem, mert engem többségében azok a vendégek találnak meg, akiknek itt vagy ott fájdalmaik vannak.

Egy funkcionális gyakorlatokból álló fizikai felméréssel, azaz mozgásos testelemzéssel kezdünk, ahol engem nem érdekel a teljesítmény, a minőség viszont annál inkább. Ezekkel a gyakorlatokkal könnyen kiszűrhetők a gyengeségek (berövidülések, elgyengülések, helytelen testtartás és kompenzációk).

Az adatok ismeretében,ajánlok egy ütemtervet. Amennyiben olyan tüneteket, fájdalmakat, vagy a normálistól való eltérést találok, ami nem az én kompetenciám, akkor tovább irányítalak gyógytornászhoz, szakorvoshoz, masszőrhöz…stb., és velük közösen kezdünk a munkába.

 

 


    Kapcsolatfelvétel

    Neved*

    Email címed*

    Milyen témában segíthetek?

    Hogyan?