Állapotfelmérés


Az állapot felmérés során rögzítjük a kiindulópontot. Felveszem az antropometriai adatokat és megmérem a testösszetételedet, vércukrodat, vérnyomásodat és pulzusmérő óra segítségével a VO2 max-ot is meghatározzuk. Sok esetben a vendégeim, nem akarnak ezekkel az adatokkal, értékekkel szembenézni, ami nem jelent gondot, mert ilyenkor nem engedem, hogy nézzék a kijelzőt
Majd ezt követi egy funkcionális gyakorlatokból álló fizikai felmérés, ahol engem nem érdekel a teljesítmény, a minőség viszont annál inkább. Ezekkel a gyakorlatokkal könnyen kiszűrhetők a gyengeségek (berövidülések, elgyengülések, helytelen testtartás és kompenzációk).

Az adatok ismeretében, összeállítom az edzéstervet. Amennyiben olyan tüneteket, fájdalmakat, vagy a normálistól való eltérést találok, ami nem az én kompetenciám, akkor tovább irányítalak gyógytornászhoz, szakorvoshoz, masszőrhöz…stb., és velük közösen kezdünk a munkába.

Antropometriai adatok: testsúly, testmagasság, a testkörméretek (mell, kar, derék, csípő…stb)

Testösszetétel: Beurer BF 100 testanalizátor készülékkel (8 elektróda)

A testzsír mellett megmutatja a testen lévő izomzat mennyiségét, az alap- és aktív kalória felhasználást.

A VO2 max a test által maximálisan felvehető és szállítható oxigén mennyiségét adja meg, nevezik még maximális oxigén felvételnek is. A VO2 max megmutatja az aerob erőnlétet, vagyis az állóképességet. Ezeket a méréseket Polar Fitnesz Teszt segítségével tudjuk meg.

A teszt eredménye nyugalmi helyzetben, öt perc alatt elkészül. A Polar Fitnesz Teszt ugyanolyan pontosan határozza meg a VO2 max értéket, mint bármely más, maximális erőnlét mérésére szolgáló teszt. A teszt a nyugalmi állapotban mért szívritmus változékonyságát méri és elemzi, továbbá a személyes adatokat használja fel az érték meghatározásához. (Zerge)


Kapcsolatfelvétel

Neved*

Email címed*

Milyen témában segíthetek?

Hogyan?

[recaptcha]
[honeypot acceptance-211]