Órarend


A jóga világnapja alkalmából 2024.június 21.-én itt találkozhatunk egy BODYART és egy CentralTrening óra keretein belül:)

Bár nagyon szeretem, most egy időre elbúcsúztam az offline csoportos óráktól, ám ez nem jelenti azt, hogy nem találsz meg, ha úgy érzed rám van szükséged. 🙂

Páros és kiscsoportos személyre szabott edzéseimen szeretettel várlak, ha ezzel kapcsolatosan kérdésed lenne keress bátran az info(kukac)centraltrening.hu emali címen, vagy az elérhetőségeim bármelyikén. Online is megtalálható vagyok, így bárhol is élj, belekóstolhatsz az általam vezetett órákba.

Az online nem nekem való

Persze tudom, az online, az nem való mindenkinek, de vajon ez igaz? “Lusta vagyok én egyedül edzeni”, “Nehezen veszem rá magam” “Kell hogy valaki noszogasson” Szoktam kapni a válaszokat, amikor megemlítem az online elérhető vezetett edzéseket. Részben megértem, részben pedig csak azt tudom mondani, hogy ebben az esetben nem vagy nem fáj még eléggé, vagy nincs olyan határozott célod, ami segít megadni a kezdő lökést a gyakorláshoz. Sokan úgy állnak hozzá a mozgáshoz, hogy mindent vagy semmit. Ez pedig a lehető legrosszabb attitűd, pláne, ha eddig végigülted az iskolaéveket, majd a felsőoktatás éveit, végül pedig leültél dolgozni. Aki éveken át ücsörög, rossz életmóddal, rossz szokásokkal, rossz alvással túlsúlyt vagy mozgásszervi fájdalmakat kreál magának, amivel a mindennapi élethez szükséges mozgások is fájdalmasak, szinte biztos, hogy a sportban is fájdalom fogja nehezíteni a dolgát. Ami aztán oda vezet(het), hogy az erősödő fájdalmak miatt, az egész próbálkozás kudarcba fullad.

Ahhoz, hogy ezt elkerüld, az első lépés, hogy megtanulj jól mozogni, pontosabban az idegrendszeredet kell megtanítanod új mozgástartományok bejárására és használatára. Mielőtt tovább megyünk számoljunk egy kicsit. 10 vagy még több évig ültél folyamatosan, az idegrendszered ehhez alkalmazkodott, elkezded az edzést…heti 1, 2 vagy 3 alkalommal 1 órát. Egy hét 168 óra, ebből átlagosan 1 vagy 2 órát mozogsz, mert hosszú távon nem tudod tartani a három edzést. Vajon az idegrendszered milyen gyorsan lesz képes elsajátítani az új mozgásokat? Naugye? Bármennyire is nem tetszik, minden nap kell valamennyi gyakorlás, hogy az idegrendszer gyorsan tanulhasson, és végre elérd azt, amiért mozogni szeretnél. Ehhez egész jó alapot adhat a vezetett online edzés, mert bárhol bármikor végezheted, és ha ezt rendszeresen megteszed nagyon hamar érezhető lesz az eredménye.

Online Facebook csoportunkhoz, még egy darabig ITT tudsz csatlakozni, amíg az online videótár teljesen el nem készül! A csoportnak 4990,-/hó használati díja van. A csoportban mappákba rendezett edzéseket találsz melyek mobilizációs és stabilizációs mozgássorokat tartalmaznak. Továbbá olyan rövid gyakorlásokat, melyek segítenek kompenzálni az ülő életmód okozta rossz tartást, és segíti az esetleges mozgásszervi és/vagy gerinc problémák okozta fájdalmak csökkenését.