Légzéstréning


A légzésünk alapvető vegetatív létfenntartó tevékenység. Születésünk első pillanatában belégzéssel kezdődik és halálunk utolsó pillanatában kilégzéssel zárul.  Aki él végzi ezt a tevékenységet, ezért felmerülhet a kérdés, hogy mit kell ezen tréningezni? Sajnos azonban szembe kell néznünk azzal a ténnyel, hogy attól mert valami ösztönös, még nem biztos, hogy jól működik.

A légzés egy idegrendszer által szabályozott folyamat, mely a levegő cseréjét biztosítja a légkör és a szervezet között a véren és a tüdőn keresztül, valamint a vér és a sejtek között a sejtlégzést biztosító enzimek segítségével. A légzés volumene, a légzés frekvenciája és a légzés sebessége viszont sok külső tényezőtől függ, és az idegrendszer a hozzá beérkező jelzések alapján változtatja a paramétereket. Melyek által közvetlenül hat a szervezet pH értékére is.

Amikor nyugodtak vagyunk, a légzésünk is nyugodt, láthatatlan, csendes és az orron keresztül történik. Amikor valamilyen külső hatás ér minket, legyen az pozitív vagy negatív, a légzésünk azonnal megváltozik. Biztosan megfigyelted már egy rázós szituációban, vagy hatalmas örömödben, hogy a légzésed, gyorsabb és mélyebb, sóhajtozó, látható és hallható lett. Amikor a hatás megszűnik a szervezet visszatér a nyugalmi állapotába, így a légzés is megnyugszik. A probléma a mai világban azzal van, hogy a felgyorsult világunkban olyan mennyiségű és intenzitású inger ér minket, ami miatt képtelenek vagyunk visszatalálni a szervezet nyugalmi állapotában, és folyamatosan stresszben vagyunk. Az idegrendszerünk rendkívüli adaptációjának köszönhetően néhány paramétert átállít az érzékelőkben, hogy képes legyen megfelelni az igényeknek és máris tapasztalhatjuk a túllégzés (hiperventilláció) tüneteit.

Aztán előfordulhat az is, hogy hosszas orr nyálkahártyát érintő betegség okán, vagy fennálló allergiás tünetek miatt az orrjáratok átjárhatatlansága miatt a légzés a szájon keresztül történik, az orr helyett, ami egyenesen magával hozza a túllégzés okozta egyéb tüneteket is, mint a hideg kezek-lábak, a gyakori vizelési inger, feszes, merev izmok, fájó nyak vagy derék, horkolás vagy többszöri felébredés az éjszaka folyamán, ami miatt egész nap fáradt és enervált lehetsz.

Ha az itt olvasottak alapján úgy érzed, akár Rólad is írhattam volna ezt a pár sort, és szívesen belevágnál egy légzést javító/optimalizáló programba velem, akkor válaszd ezt a terméket.

 • Légzéstréning 1 alkalom 35.000,-
 • Légzéstréning 2 alkalom 30.000,-/ alkalom 60.000,-
 • Légzéstréning 4 alkalom 20.000,-/ alkalom 80.000,-

Foglalj időpontot most

 


  Kapcsolatfelvétel

  Neved*

  Email címed*

  Milyen témában segíthetek?

  Hogyan?