Változatos étkezés

Közzétéve: 2024. 04. 19.


Biztosan Te is érezted már az, hogy marhára unod azt amit eszel, és jól jönne egy kis változatosság.

“A változatosság gyönyörködtet”, hangzik a mondás is. De ez teljesen biztos? Végül is normál esetben a partneredet sem váltogatod túl sűrűn…persze tudom itt is van kivétel, de az hol nincs.

Most egy nagyon fura hasonlatot fogok hozni, pláne, hogy étkezésről beszélünk, de a minap a felhalmozódott mosott szárított ruhákat hajtogattam és pakoltam a helyükre Amikor az alsóneműkhöz értem, bugyi, gatya, zokni és néhány atléta…valahogy eszembe jutott a változatos étkezésre való állandó igény, amivel szinte minden nap találkozom a Muti Mit eszel csoportba érkezők válaszai között. Egy merész húzással most arra kérlek, hogy most gondolj a ruhatáradra, mondjuk a fehérneműre. Én ahogy hajtogattam össze őket, feltűnt, hogy mind egyforma…csak éppen más színű. Ugyanez a zoknik és az atléták esetében is. Először veszel többfélét, az idő előrehaladtával pedig kitapasztalod, hogy melyiknek legjobb az anyaga, a szabása ebből van három darabod, a többi egyre mélyebbre kerül a fiókban, aztán azon kapod magad, hogy elmentél a boltba és vettél még hármat. Három ugyanolyan anyagút és szabásút, csak a színe más. Pedig Te szereted a változatosságot…és ez hogy jön az étkezéshez?

Először veszel többfélét (a legkülönbözőbb hozzávalók, változatos gyümölcs és zöldség), az idő előrehaladtával pedig kitapasztalod, hogy melyiknek legjobb az anyaga (eltarthatóság, frissesség megőrzése), a szabása (melyiket hogyan kell elkészíteni, fűszerezni) ebből van három darabod, a többi egyre mélyebbre kerül a fiókban (hűtőben/szekrényben míg végül lejár a szavatossága és zsákszámra dobálod ki a drága cuccot), aztán azon kapod magad, hogy elmentél a boltba és vettél még hármat (abból ami a legfinomabb Neked, a legkönnyebben elkészíthető, sokáig eltartható). Három ugyanolyan anyagút és szabásút, csak a színe más (más a termelő, másik piacon vetted,és a karfiol helyett a lila karfiolt választottad vagy a húst főzés helyett szuvidálod…)

Annyi a különbség a fehérnemű és pl. a zöldségek között, hogy annyi féle fehérnemű van, mint égen a csillag tekintve, hogy a fazonja és anyaga variációjának száma kb. végtelen, míg a zöldségből nagyjából ugyanazok termelhetők csak.

A párhuzam meghízható, a kozmetikai termékek esetén is..szóval igazából a változatosság iránti vágyunk, egyfajta megfelelési kényszer valaki más felé, mert a változatosságra igazából nincs is szükségünk.

Majd kezded elölről az egészet, amíg újra le nem redukálod arra a néhány féle ételre, ami számodra finom, és tápláló.

Amivel változatosabbá tehető az étkezés, az maximum azok táplálkozást kiegészítő termékek, amik az egészségügyi céljainkat támogatják. Nekem ilyenek a mikrozöldek

és a Patikakert termékei, amit a Centralreni kuponkóddal kedvezményesen beszerezhetsz!