A férfi gerinc edzése

Közzétéve: 2016. 09. 20.


Rengeteg fórumon olvashatunk férfiak és nők közötti különbségekről… a testfelépítésüket, az izomzatukat, a gondolkodásmódjukat tekintve. Arról azonban keveset olvastam, hogy mi a helyzet a két nem közötti különbséggel a gerincüket illetően. Megvizsgálták már a csontvázakat és vannak apróbb különbségek (külföldi portálokon a medence felépítésének különbségeiről olvastam), de inkább egyformák, mint különbözőek. A csontvázunk része a gerinc is, nyilván akkor itt is több a hasonlóság, mint a különbség…vagyis a férfi gerinc pont olyan, mint a női gerinc. Amennyiben ez valóban így van, akkor miben kellene, hogy más legyen a férfi gerinc edzése , mint a női gerinc edzése?

spinedrawing

Elmondom: semmiben.

Ezért nem is értem miért csak nők járnak olyan csoportos órákra, ami a gerincet és a mély izmokat is megdolgoztatja!?
Vendégként, mióta bodyART-ra járok kb. 3 férfival találkoztam. Oktatóként egyedül Pakson látogatták a fiúk a bodyART óráimat.

Kutatni kezdem az okokat, és talán csak annyi lehet a magyarázat, hogy azt gondolják ez a tréning, biztosan nem ad számukra elvárt és megfelelő edzésterhelést, pedig ez egy hatalmas tévedés!

A férfiak gerince is csigolyákból, csigolyák közötti porckorongokból, csigolyákat összekötő szalagokból és a gerincet merevítő izmokból áll össze, ezeket az izmokat csak súlyzós edzésekkel nem lehet elérni, egészen addig, amíg a tulajdonosa tudatosan nem képes megmozdítani azt. Edzőként vért izzadok a férfiakkal, mire megmozdul a gerincének a felső háti szakasza úgy, hogy a medencéje stabil marad.
A férfiak nem foglalkoznak a sziszifuszi dolgokkal, arra ott vannak a nők, a férfiak a lényeggel foglalkoznak. Az edzés kapcsán, (és most csak azt mondom, amit én látok) a nagy izmokkal foglalkoznak. Én pedig azt mondom ez így van jól, de azt is mondom, hogy önmagában a súlyzós edzés, vagy a gigatávú futás nem elegendő!!!
A test mély-mély izmait és a mély izmait sem szabad elhanyagolni! Sőt!
Férfiak a Ti gerincetek is veszélyben van, az ülőéletmód és a felületes izmok edzése miatt, hiszen eltolódik a mély és felületes izmok erejének aránya, ami könnyen izom-disbalacehoz vezet.

Amennyiben Te azok közé tartozol, akik szeretnétek megelőzni a komoly fájdalmakat látogass el egy bodyART órára, a gerinced védelme érdekében!
Higgyetek el, hogy kicsit sem nőies sport, illetve pont annyira nőies, amennyire férfias, hiszen a bodyART a yin es yang elméleten alapszik!
Gyere és tedd Magad próbára a BiaFitness KIHÍVÁSÁN!🙂 

kép forrás: ashleyjameshealth.com