bodyART visszérbetegség esetén is…

Közzétéve: 2016. 09. 21.


A mai posztot,egy ma délelőtt érkezett telefonhívás ihlette meg. Egy kedves ismerősöm felhívott, hogy sajnos visszérbetegség miatt, az összes eddig kedvelt és űzött sportról letiltotta az orvosa. A kérdése az volt, hogy a bodyART végezhető e, az Ő állapotában? Örömmel jelentem a bodyART, visszérbetegség esetén is biztonsággal és jó hatásfokkal végezhető.

A visszérbetegségek kialakulása egy kicsit összetett folyamat, a posztban nem is szeretnék erre nagyon kitérni, a lényeg, hogy a visszerekben megnövekedett nyomás,(ami, főleg a gravitációból ered) és ennek a nyomásnak a tartós fennállása a vénabillentyűk elégtelenségéhez, végül pedig az erek kitágulásához vezet. A visszérbetegségben a vér pangása miatt, a lábszár ödémásodik, a lábszárban feszítő fájdalom jelentkezik. Ezt a megnövekedett vénás nyomást néhány sport tovább fokozhatja. Ilyenek a súlyemelés, testépítés, intenzív futás valamint a high impact mozgásformák. Sajnos a terhességnek, és természetesen a túlsúlynak is köze van a visszeres betegségek kialakulásához, esetleg romlásához. Terhesség alatt a testben emelkedett mennyiségű vér termelődik, és ez extra nyomást jelent a láb ereinek. Később a has növekedésével a méh súlya fokozza a medence ereinek a nyomását, így közvetve a láb ereire is hatással van, vagyis könnyen kialakulhat a visszér. A szülést követően pedig nincs garancia arra, hogy ez teljesen és nyomtalanul elmúlik majd.

Nagyon fontos, hogy ebben az állapotban is rendszeresen sportoljon az, aki visszeres panaszokkal küzd, mert a megfelelően megválasztott mozgásformával a kialakult állapoton jelentősen javítani lehet. A kulcs itt: a helyes sport megválasztása. A választás fő szempontja, hogy a mozgásforma aktiválja a lábszárban működő izompumpát! Ezért minden olyan sport, ahol a lábszár izmai ritmikusan megfeszülnek és elernyednek, segítik a visszeres tünetek csökkentését, valamint segítenek megelőzni a további romlást. Bármilyen sportot válassz is, ha az állapotod megköveteli, használj sportolásra is alkalmas kompressziós harisnyát!

Alkalmas mozgásformák: úszás, kerékpározás, pilates, jóga – kivétel a Bikram jóga (mert a meleg elősegíti az erek tágulását) VALAMINT – remélem, mondanom sem kell – a bodyART ®

A bodyART az előbb említett sportok legjavát és még sok más mozgásforma hatékony eszközeit alkalmazza, mellyel tetőtől talpig megmozgatja a testet, és különleges rendszerének köszönhetően, frissíti a lelket és a szellemet is. Ez a mezítlábas tréning egy fantasztikus eszköz arra, hogy karban tartsd a mély izomzatodat, javítsd az oxigén felhasználásodat, nyújtsd a berövidült, és erősítsd az elgyengült izmaidat! A 60 perces tréningen felváltva feszítjük  és lazítjuk az izmainkat, ezzel könnyen aktiváljuk az izompumpát. A bodyART® emellett gyönyörűen támogatja a helyes testtartás kialakulását és komoly testtudatot ad.

20160920_104250

Gyere és tréningezz velünk!

Az órarendet itt találod:) Órarend