Minden nap találkozom szétnyílt hasizommal

Közzétéve: 2017. 02. 6.Normális esetben szülés után 2 héttel a szétnyílt hasizomnak körülbelül 2 ujjnyira be kell záródnia a köldök fölött és alatt. Sajnos nagyon gyakori, mondhatom mindennapos probléma, a nyitva maradt hasizom, a rectus diastasis. Lassan ott tartok, hogy minden nap találkozok szétnyílt hasizommal. Mit tehetünk ellene? A terhesség során a mély hasizmok (haránt-hasizom, külső- és belső ferde hasizom) megnyúlnak, az egyeses hasizom nyílni kezd, hogy a baba elférjen. Ez mindenkinél megtörténik, aki kihordja a babáját. A nagyon meggyengült mély hasizmok miatt azonban, a szülés után nem  tud visszazáródni ez a rés.
A kérdésre tehát, hogy mit tehetünk ellene, most már Neked is tudnod kell a választ! Ezeket kell megerősíteni…!

Erről bővebben itt olvashatsz.

Visítva röhögtünk ma… mert ez az igazi turbóváltozás… mindössze 1 perc kellett Krisztának, ahhoz, hogy karcsúbbá váljon így 8 héttel a második kislánya megszületése után:)

Azt tudni kell, hogy Kriszta 3 hete napi 2 alkalommal erősíti mély izmait, valamint gyakorolja a használatukat.Vagyis mindössze annyi történt a két kép között, hogy aktiválta a központi izmait:) Nem történt varázslat, csupán ennyire varázslatos, amikor elkezdjük használni az izmokat, amiket eddig nem tettünk meg.  Sajnos Kriszta egyenes hasizma  sem záródott össze, a 6. heti kontrollvizsgálat után még teljesen nyitva volt.


Ahelyett, hogy elkeseredett volna eljött hozzám, megtanultuk a gyakorlatokat, amiket otthon végrehajthatott, itt olvashatjátok a tapasztalatait:

“Első gyermekem születése után nem foglalkoztam a hasizmommal. Azt sem tudtam, hogy létezik szétnyílt hasizom, egészen addig, amíg nem tapasztaltam, hogy edzésen bizonyos gyakorlatokat nem tudok megcsinálni. Ez nagyon elkeserített…Második terhességem után fordultam Renihez, a 6 hetes gyermekágy után. 3 ujjnyira volt szétnyílva a hasizmom a köldökömnél, és onnantól felfelé és lefelé is, egészen a szeméremcsontomig. Reni részletesen elmagyarázta, hogy mit kell tudnom a szétnyílt hasizomról, és összeírt nekem egy gyakorlatsort, amit 2 hétig naponta 2x kellett csinálnom. Meglepő volt már pár nap után érezni, hogy újra dolgozik a hasizmom! Egy hét után éreztem, hogy elkezdett összezáródni, a két hét letelte után pedig kb. felére csökkent a rés, és a terjedelme is kisebb lett. Nem gondoltam, hogy ilyen hamar használ és egyáltalán nem volt megerőltető – még 2 gyerek mellett sem – csinálni, hiszen egy kb. 15 perces feladatsorról van szó. Azóta is tartom a napi egyszeri gyakorlást, és egyre erősebbnek érzem magam. Köszi Reni!”