bodyART Flow


A bodyART egyre nagyobb teret hódít magának. Az én nagy örömömre. Egy olyan mozgásformáról van szó, mely preventív és változatos, mindemellett komoly edzésterhelést ad, ami bizony megtévesztő, az ablakból nézve. Néhány vendég az első órája végén meg is jegyzi, hogy kívülről nem tűnik ennyire “erősnek” az óra.

A  bodyART® koncepciójának középpontjában az ember, mint funkcionális egység áll. Maga a tréning a YIN és YANG ellentétpárra valamin az öt elemre (Föld, Fa, Tűz, Fém, Víz) épül. Így teszi lehetővé, hogy a külső és a belső erők kiegyenlítődjenek, valamint nyugalomra leljenek a tréninget végzők. A yin és yang elve a test egészének egyensúlyára törekszik, az öt elem pedig a hozzájuk tartozó speciális energiák által teszik különlegessé és egyben mássá ezt az edzésmódszert. Ha most úgy érzed ez a spirituális valami nem Neked való, akkor megnyugtatlak, az edzéseken ebből Te semmit nem érzel majd, csak azt, hogy valamiért nagyon más és egyben nagyon jó ez az edzésforma. A yin és yang ellentétpár a belégzés-kilégzés, az erő- relaxáció, a jobb- bal, a fent- lent, az elől-hátul, a dinamika-statika ellentétpárokban valósul meg. Az öt elemből pedig csak annyit fogsz érezni, amit maga a távol-keleti filozófia vall, hogy minden mindennel összefügg és a változás az egyetlen állandóság az életben, így valósul meg az állandó körforgás, maga a flow. Maga a folw fogalma Csíkszentmihályi Mihály pszichológus nevéhez fűződik:

“A Flow-élmény az elme működésének egy olyan állapota, melynek során az ember teljesen elmerül abban, amit éppen csinál, amitől energiával töltődik fel, abban teljesen részt vesz, teljesen átadja magát a folyamatnak, és ebben örömét leli”

Ez a mozgásforma pont ezt adja, maximális önmagunkra figyelés, elmélyülés a mozgássorokban, mindeközben áramlik az energia. Ezt a folyamatos energiaáramlást a mozgássorokkal egybekötött tudatos légzés adja. Az ismétlések fókusza nem az erőn van, de általuk javul a koordináció, a mozgástartomány.

Csodálatos élmény egy flow óra, azoknak a vendégeknek is, akiknek nincs sportmúltjuk.

 


    Kapcsolatfelvétel

    Neved*

    Email címed*

    Milyen témában segíthetek?

    Hogyan?