deepWORK®-bodyART®


Ez a vegyes tréning ugyanolyan bemelegítéssel kezdődik, mint a tiszta bodyART vagy deepWORK tréning. Meditatív zene, alatt mobilizáljuk a vállövet a gerinc teljes hosszát, a medencét, valamint felkészülünk a fokozott terhelésre. A bemelegítés lágy zenéjét felváltja a lüktető ritmusú zene (deep house) és megkezdődik a keringést fokozó munka, mely megközelítőleg 15 percig folyamatosan zajlik, aztán lágy zenére váltunk, és egy átvezető gyakorlattal megkezdjük a bodyART tréninget.

A  bodyART® koncepciójának középpontjában az ember, mint funkcionális egység áll. Maga a tréning a YIN és YANG ellentétpárra valamin az öt elemre (Föld, Fa, Tűz, Fém, Víz) épül. Így teszi lehetővé, hogy a külső és a belső erők kiegyenlítődjenek, valamint nyugalomra leljenek a tréninget végzők. A yin és yang elve a test egészének egyensúlyára törekszik, az öt elem pedig a hozzájuk tartozó speciális energiák által teszik különlegessé és egyben mássá ezt az edzésmódszert. Ha most úgy érzed ez a spirituális valami nem Neked való, akkor megnyugtatlak, az edzéseken ebből Te semmit nem érzel majd, csak azt, hogy valamiért nagyon más és egyben nagyon jó ez az edzésforma. A yin és yang ellentétpár a belégzés-kilégzés, az erő- relaxáció, a jobb- bal, a fent- lent, az elől-hátul, a dinamika-statika ellentétpárokban valósul meg. Az öt elemből pedig csak annyit fogsz érezni, amit maga a távol-keleti filozófia vall, hogy minden mindennel összefügg és a változás az egyetlen állandóság az életben, így valósul meg az állandó körforgás, maga a FLOW.

A deepWORK tréning a belső erő megérzését szolgálja, és segít saját határaink fölé emelkedni.A deepWORK® atletikus, intenzív, ugyanakkor különleges és más ismert mozgásprogramoktól meglehetősen eltérő edzésforma: a gyakorlatok alapja az öt természeti elem és a magas energiaszint! A deepWORK® a yin-yang elvét követve ötvözi a funkcionális tréning mentális és fizikai ellentmondásait. a gyakorlatok alapja az öt természeti elem és a rengeteg pozitív energia! Csoportosan, mindenféle eszköz nélkül végzett holisztikus funkcionális tréning, amelynek kitalálója Robert Steinbacher! A deepWORK™ mozgássorokat úgy fejlesztették ki, hogy a megfelelő légzésgyakorlatokkal kombinálva mindig együtt jelenjen meg bennük az erősítés és a nyújtás, azaz a feszültség és a relaxáció. A deepWORK™ órák különböző szakaszokból állnak, amelyeknek az öt természeti elem – föld, fa, tűz, fém és víz – az alapja. Az edzés különleges hatását a CROSSWORKX hatás adja, mely az intervall tréninghez hasonlít, annyi különbséggel, hogy itt nincs klasszikus pihenőidő. A crossworx magas energiafelhasználást biztosít az edzéseken, valamint az energia visszanyerés is megvalósul, nő a kardiovaszkuláris rendszer teljesítménye, vagyis nő az állóképesség valamint a fizikai terhelhetőség, kitolható vele a laktát-küszöb.

Pillants bele egy vegyes órába itt.

Egy biztos: Póló nem marad szárazon! 🙂

Facebook csoportunkhoz itt tudsz csatlakozni!


    Kapcsolatfelvétel

    Neved*

    Email címed*

    Milyen témában segíthetek?

    Hogyan?