A napokig tartó fejfájás csillapítható szemtornával

Közzétéve: 2018. 01. 8.


Bár ez elképesztően mágikusan hangzik, és talán túl egyszerű is, de a napokig tartó fejfájás csillapítható szemtornával. A szemtorna mellé ajánlok még néhány egyszerű gyakorlatot.

A Vendégeim körében gyakori a napokig tartó fejfájás, ahogy nálam is időnkét előfordul. Amikor nekem volt/van ilyenem, mindig azt gondolom, hogy olyan embereknél fordul ez elő, akik szemüvegesek, de nem használják rendszeresen a szemüveget. De erre a Vendégeim nagy része rácáfolt. A szemtornát a jó látás megőrzéséért végezhetjük, ám a jógik már nagyon hosszú ideje a tarkóizmok lazítására is alkalmazzák. Tanulmányaim során volt szerencsém megtanulni ezt a tornát, és szeretettel ajánlom a fejfájással küzdő Vendégeimnek, és most Veled is megosztom.

A tarkóizmok, sok minden miatt képesek feszültté válni, elsődleges oka, hogy ezek tónusos izmok, így a legtöbb esetben, ha nem akarjuk is rövidülnek:) de klasszikusan a stressz fokozza a tónust. Így ez a terület feszültté és rugalmatlanná válik, ami miatt az érfal is nyomás alá kerül, ami miatt pedig romlik a keringés. A következő gyakorlatokkal tudsz lazítani ezeken az izmokon, de nyilván, az okot nem tudod vele megszüntetni. Vagyis érdemes kinyomozni, hogy ezeket az izmokat miért terheled túl, és foglalkozni vele. A probléma nem ott van ahol a fájdalom, ezt már sok okos ember megmondta. Tehát erre érdemes odafigyelned!:)

…és akkor a gyakorlatok

Először is, lazítsd meg a fasciát a koponyádon. Ezt úgy tudod megtenni, hogy rátapasztod az ujjaidat a fejedre és előre hátra, jobbra balra mozgatni kezded. Aztán mintha mosnád a hajad átmasszírozod a fejbőröd, majd megint rátapasztod a kezed és mintha egy sapkát mozgatnál a fejeden, megmozgatod a hajas fejbőröd. Kicsit vicces lehet, így olvasva, de próbáld ki nyugodtan nem akarod, majd abbahagyni:D Ismételd annyiszor ahányszor jól esik, és végezd olyan erővel, amilyet a tested, jelen esetben a fejed kíván. Csak halkan súgom meg, hogy a talpi fascia lazítsa is nagyon hasznos ebben az esetben IS!!!, erről itt olvashatsz🙂

Ha ezzel végeztél a fascia lazításával, akkor jöhet a szemtorna,melyet itt találsz:)   Szemtorna_CentrálTréning

Fontos, ha szemüveged van esetleg kontaktlencsét viselsz, ezektől a torna idejére szabadulj meg!:)

Ha hosszútávú megoldást keresel, akkor jó helyen jársz, keress bátran!