bodyART TörökbálintHelyszín
Aréna Törökbálint


Időpont
2020. 02. 17. 6:00 du. - 7:00 du.

Loading Map....


bodyART®- ahol az erő és a tudatosság találkozik.

A  bodyART® koncepciójának középpontjában az ember, mint funkcionális egység áll. Maga a tréning a YIN és YANG ellentétpárra valamin az öt elemre (Föld, Fa, Tűz, Fém, Víz) épül. Így teszi lehetővé, hogy a külső és a belső erők kiegyenlítődjenek, valamint nyugalomra leljenek a tréninget végzők. A yin és yang elve a test egészének egyensúlyára törekszik, az öt elem pedig a hozzájuk tartozó speciális energiák által teszik különlegessé és egyben mássá ezt az edzésmódszert. Ha most úgy érzed ez a spirituális valami nem Neked való, akkor megnyugtatlak, az edzéseken ebből Te semmit nem érzel majd, csak azt, hogy valamiért nagyon más és egyben nagyon jó ez az edzésforma. A yin és yang ellentétpár a belégzés-kilégzés, az erő- relaxáció, a jobb- bal, a fent- lent, az elől-hátul, a dinamika-statika ellentétpárokban valósul meg. Az öt elemből pedig csak annyit fogsz érezni, amit maga a távol-keleti filozófia vall, hogy minden mindennel összefügg és a változás az egyetlen állandóság az életben, így valósul meg az állandó körforgás, maga a FLOW.

Röviden a  bodyART® egy valódi funkcionális tréning. Statikus és dinamikus erőelemek kombinációja a légzéssel összekapcsolva. A tréning gyakorlatai egyszerre erősítik az elgyengült, és nyújtják a megrövidült izmokat. Így a légzés nem csak azért fontos része a tréningnek, mert a megfelelő mennyiségű oxigén hatására javul az izmok és az agy oxigénellátottsága, hanem azért, mert a megfelelő hatékonyságú nyújtáshoz elengedhetetlen a lassú ki és belégzés.

A bodyART® tréning egy rendkívül preventív komplex téning. A kontrolláltan, tudatosan végrehajtott gyakorlatok során erősödnek a törzsizmok (core). Az izmok, inak rugalmassága fokozódik, ezzel csökkenthetők a sérülések továbbá oldódik a stressz. Javul a mozgás ritmusa, összerendezettsége is. Energiával tölti fel a testet, mely a speciális légzéstechnikának köszönhető. A légzés segítségével élénkül a keringés, fokozódik az anyagcsere. Javul a testtartás, az egyensúly, a koordináció és a koncentráció.