Ti mondtátok


Bár nem szeretem nagy dobra verni, az eredményeket, és az élményeket, amit Nektek adok, de van néhány szívemet melengető, minden nap erőt adó vélemény, amit azért osztok meg ezen az oldalon, hogy ha Neked is van hasonló problémád, akkor tudd, a megoldás létezik:)

Köszönöm a bizalmat!:)

“Heti történéseim egyik mozzanatát szeretném megosztani veletek. Ilyen-olyan okokból időnként (2-3 évente) kiropraktőr szolgáltatásaira van szükségem. Mivel „húzott” a hátam közepe, így ellátogattam egy ilyen szakemberhez, aki többek között azt a kérdést tette fel, hogy mit sportolok. Erre válaszként elmondtam, hogy milyen tornára járok általában heti kétszer, időnként háromszor.
A kezelés elején megjegyezte, hogy nagyon jól karbantartott a gerinc melletti izomzatom, és idézem:” nem himihumi tornára jár, az biztos.”
A kezelés végén azzal engedett el, hogy kétszer elismételte: „na azokat tornákat bármi is a nevük abba ne hagyja, kerítsen még egy masszőrt és rendben lesz.”
Nem volt szándékomban abbahagyni, ezután pláne nem lesz, köszi Reni!🥰
Andrea, bocs a keddi páros gyakorlatért, nyilallt a hátam rendesen, legközelebb, ha megint egymás mellé sodródunk jobban fog menni, ígérem!” (N.Anikó)
“Testnevelő vagyok, úszás sportedző, erőnléti edző. Végeztem Foam Rolling, TRX, Kinesio Tape, sporttáplálkozás tanfolyamokat. Tanítottam általános iskolában, főiskolán, egyetemen. Versenyszerűen úsztam, de jelenleg is versenyzem amatőr szinten úszásban, futásban, triatlonban. Az életem része a sport, amióta megszülettem, űzöm, tanulom és tanítom folyamatosan. Azt gondolom sokat (korántsem mindent!) tudok a mozgásról, annak anatómiájáról, élettanáról, a képességfejlesztésről, a sérülések megelőzéséről és rehabilitációjáról. Állandóan képzem magam.
Nyitott vagyok minden mozgásformára, de nem szeretem a csoportos órákat. Egyszerűen azért nem, mert sajnos a legtöbb oktató fél év alatt megszerzett “tudás” birtokában okítja az embereket csilli-villi marketingszövegekkel, de sokszor amit csinálnak az értelmetlen, szakmaiatlan, elavult, és unalmas. Nem szeretem a csoportos órákat, mert nem igazán lehet differenciálni, holott mindenkinek másra van szüksége. Nem lehet hatékonyan hibát sem javítani. Nem szeretem, mert szerintem egy idő után nincs bennük fejlődési potenciál. 
Szeptember óta Renihez járok bodyART-ra és Streching-re. Igen, csoportos órára. 🙂 Kéthetente duplázom is. És imádom. Na jó, ott akkor nem, de utána nagyon is. Sérülékeny vagyok, ezért kellett valami, ami a beszűkült mozgásterjedelmemmel kezd valamit, ami lazítja az állandóan problémás csípőmet, olyan mozgástartományba kényszerít, amiben csak itt mozgok, segít aktiválni a gyenge beidegzésű nagy farizmomat. Mindemellett erősíti  a törzs-, és csípőstabilizációért felelős izmokat, általános mobilizáló hatása van, rendbe teszi, és fejleszti a légzést, koncentrációt igényel, és megnyugtat. Ugyanakkor nem unalmas, van benne pörgés, és kihívást jelent hétről-hétre. Számomra tökéletes kiegészítője a futó, úszó és erőnléti edzéseimnek. Egyszerűen érzem, hogy összeszedettebb vagyok általa.
Mindemellett Renit őszintén kedvelem, mint embert, és tisztelem, mint szakembert. Nem játsza meg magát, nem okoskodik, amit tud, azt tudja. Jól motivál, felkészült, és maximalista, ami nekem különösen fontos. Próbál az óráin differenciálni, mindenkire figyel, rám különösen, hogy meglegyen a két jógatéglám akkor is, amikor a többségnek egy sem kell 🙂
Amikor megkért, hogy írjak arról, miért ajánlanám az óráit, elgondolkodtam. Igazából szerintem nincs olyan ember a mai világban, akinek ne tenne jót ez a két mozgásforma. Aki sokévnyi semmittevés után kezd mozogni, annak ugyanolyan hasznos, mint aki heti 10-12 órát tölt sportági edzéssel, és keresztedzést keres. Szóval engem megvett. Kilóra 🙂 Pedig nem adom könnyen magam. És amit sosem gondoltam volna: már bérlet helyem van a második sor jobb szélén 🙂 Az elsőhöz még kevés vagyok. De néha már elég egy tégla is :-)” (P. Andrea)
“Szerimtem a bodyARTnál legfontosabb az alapgyakorlatok elsajátítása. A második a helyes légzés (bár, a nehezebb gyakorlatoknál még mindig elveszítem) Nagyon jó, hogy nincs két egyforma edzés. Nekem az egyensúly gyakorlatok a legnagyobb kihívás, ebben kell fejlődnöm. A CentralTréning teljesen másként mozgat át. Mivel csak szeptember óta van, még nincs róla igazán tapasztalatom, csak egyszerűen élvezemés érzem, hogy szükségem van rá.” (V.D.Andi)

“Két terhesség kiviselése során jelentkező hát és derékfájás miatt kerestem fel Renit, hogy a segítségét kérjem! Az állapotfelmérés során kiderült, hogy a hát és derékfájás mellett, szülés után gyakori nyitott hasizommal is szemben állunk. Így elkezdtük a hát és a mély hasizmok megerősítését! Örömmel tapasztaltam, hogy a 4. izzasztó edzés után, már jelentős mértékben záródott a hasizmom és a derékfájás is elmúlt. Köszönöm!” (J.K.Reni)

“9 hónapja tartó hátfájásom javult fényéveket pár alkalom centráltréning után! Orvosok, gyógytornászok, csontkovácsok nem tudtak ilyen eredményeket elérni nálam! Köszönöm! (Zs.Katinka.)

“Szia Reni!
2014-én ősze óta rendszeresen járok bodyART edzésekre. Az azóta eltelt időszakban az ízületek mobilizálódtak, az izmok ereje növekedett. Kialakult a testérzetnek az a foka, amivel teljes bizonyossággal fel tudtam mérni a hétköznapi mozdulatok és terhelhetőség valós korlátait. Az edzések gyakoriságának növelésével fejlődésnek indult az önfegyelem, az állóképesség és az egyensúlyérzék. Mivel a bodyART egyik alappillére a fegyelmezett, tudatos légzés, növekedett a koncentráció képesség. A gyakorlatokat lassan kivitelezve, figyelve a légzés teljes kontrolljára a teljes test munkára fogható. Mivel nincs gyors mozdulat, nem lehet elkövetni azokat az apró csalásokat, amiket pl. a kardió típusú edzéseken különböző lendítő mozgásokkal meg lehet tenni. Bár az edzéseken egy-egy mozgás típus előtérbe helyezésével az a gondolata támadhat a gyakorlónak, hogy izomcsoport centrikus edzésről van szó, meg kell állapítani, hogy az edzések folyamatos látogatásával a test valamennyi izomcsoportja kellő terhelést és figyelmet kap. A folyamatos mozgás során fenntartott flow-t megszakító kitartott gyakorlatok helyes kivitelezése teljes embert kíván. Nem csak fizikailag, hanem mentálisan is. A tudat is megerősödik az által, hogy az akarat végrehajtási feladatot ad a testnek és a légzést teljes kontroll alatt tartja. A gyakorlatokat végző az edzéseken önmagával találkozik, önmagát kell legyőznie és egyben kapcsolatot teremthet a környezetével. A tudatos testgyakorlás kölcsönösen visszahat a tudatra is, és a tudat erősödősével fejlődik a test is.” (F.Tamás)

“Hol is kezdjem!?
A Reni bodyART órája után tartok órát és finoman szólva a terem átváltozik egy gőzfürdővé.
Nem igazán értettem, hogy miért, a mozdulatok olyan lágyak finomak nem lehet olyan vészes.
Az Optimum nyílt napjáig ezzel a hittel éltem, ahol részt vettünk páran egy rövidített órán.
Elkezdtük az órát és már az elején jött a hideg zuhany….nem cica tréningen vagyok, hanem egy kőkemény órán.
11 évet versenyszerűen karatéztam, ebből 7 évig válogatott szinten heti rengeteg edzéssel…
A fizikai állapotomat elég jónak értékelem fittnek tartom magam és terhelhetőnek, de ez a mozgásforma ráébresztett arra, hogy talán mégsem annyira…
Amit utána éreztem a fáradtságon kívül az talán az igazi testtudat, ami egy fantasztikus érzés…A lelki fittségem a maximumot súrolta és jól éreztem magam. Magát az órát nem nevezném könnyűnek hiszem rengeteg dologra kell oda figyelni légzés, mozdulatok szabályossága közben az izomfeszítések és végig tartani a testsúlyod, de egy eszméletlenül jó edzésforma ami a testi lelki egyensúlyt hihetetlen mód összhangba hozza!” (K.Viktor)

“Legfontosabb, hogy jó kedvem lesz tőle, energiával tölt fel.
3 szülés után olyan edzést kerestem, amely a hatalmas köldöksérvemet és szétnyílt hasfalamat kíméli. A „hagyományos” edzések sajnos nem ilyenek, azoktól romlott az állapotom. A bodyART esetén alap, hogy tartani kell a hasat, a köldök környékét, így egészen biztosan nincs negatív hatása a problémáimra. Sőt! A hasizom elkezdett záródni, a köldöksérv mérete csökkent, egyre jobb és jobb a testtartásom is, csökken a derékfájásom.
Mivel több dologra kell egyszerre figyelni (légzés, has, egyensúly, gyakorlat stb.), ezért ebben az egy órában valóban csak magammal foglalkozom, figyelem a testemet kívül és belül, nemcsak unottan ismételgetem egymás után a mozdulatokat, teljesen megszűnik a külvilág, csak én vagyok és az edző. Élvezem, mert alkalomról alkalomra jobb és jobb vagyok (persze még van hová fejlődni).
Mindenkinek ajánlom, aki szeretne erősebb, dinamikusabb, testileg és szellemileg fitebb lenni. Jó kikapcsolódás testnek és léleknek egyaránt!” (D.Andrea)


“Hogy miért is járok?
55 éves vagyok, 30. éve folyamatos 3 műszakban és természetesen ülő munkát végzek sokszor 12 órában. Kb. 5 éve jelentősen változtattam az élet vitelemen, azóta rendszeresen sportolok, odafigyelek a kajára, ledobtam 18 kg-t, és sokkal jobban érzem magam. Sajna kb. 20 éve már műtöttek porckorong sérvvel, és pár éve megint kiújult, de sikerült gyógytornával és a megválasztott edzésekkel visszahúzódásra kényszeríteni. Mint észrevetted, hajlékony vagyok mint a nád, ….no azért nem 🙂 inkább mint a vídia 🙂 szóval nagyon sokat segít a bodyART, mert, mozgékonyabbá tesz és lazítja a kötött izomzatom, berozsdásodott ízületeim. Szeretem ezeket az órákat, nagyon klasszul átmozgat és nagyon sokat javít a mozgékonyságomon.” (M.Lajos)